One family at home~


Daisypath Anniversary tickers


Lilypie Pregnancy tickers

Cinta, bertasbihlah engkau..



"..Berusaha untuk memperoleh cinta orang soleh adalah ibadah dan perjuangan.."

I'm working on it. Pray for me..^_~ Still, nice guy is for a nice girl.

Sebenarnya, saya pernah hampir putus asa. Tapi emak menyedarkan saya. Tak rugi untuk mencuba. Yang penting jangan sekali-kali menyerah kalah.

Disamping berharap dan berdoa, apa usaha saya?
Satu : Jadi anak yang solehah untuk ibu bapa. Buang sikap ego dan keras kepala.. (Sedang membuka pekung di dada)
Dua : Pelbagaikan lagi kebolehan diri. Nak jadi isteri serba boleh! Hehe tinggi cita2 ai.
Tiga : Disebabkan that guy sangat pemalu, mungkinkah saya yang perlu meminangnya? Ada nasihat untuk saya?
Empat : Be the cutesttt girl. Ahahaha

**maafkan kesalahan saya..kalau saya ada guris hati kalian sebelum ni. Saya sedang berazam mau baiki semuanya. Kalau marah dan rasa jengkel pada saya, lepaskanlah pada saya. Terima kasih.




8 footstep(s):

nordee said...

pinang jerrr...lelaki sekarang memang siput sikit...hehe...akak dulu pun tanya je terus....dengan muka tak malumya..habis..nak tunggu samapi bila..hehe

cikgu jawe said...

ain, kdg2 kita perlu berani buat keputusan. mungkin ia agak memayahkan awk. tp demi masa dpn, awk perlu tega utk melakukannya.

sbnrnya aku nk kata, luahkan rasa hati awk pdnya. hehe

kalau dia terima, syukurlah. kalau dia tolak, berkawanlah. namun kita org melayu, ikut le adat melayu. cuba guna org tgh utk sampaikan hasrat awk padanya.

CJ dh jd DJ. doktor cinta. haha!

aku dpt rasa apa yg awk alami spnjg minggu lps. justeru aku memaafkan awk. hehe

nur'ain lǝɯoɔ said...

kak nordee - yeayy! saya sukaaa~ ekekek

cikgu jawe - hi hi macih cj! mmuah!~

CAHAYA MATA said...

aiikk... akak confius dgn ayat :

"hi hi macih cj! mmuah!~"

perkataan yg last tu mcm kontroversi skit..

hahahahahaaa...

cikgu jawe dh merah pipi.. ;-p

p/s : dik 'ain..tanpa keberanian, mimpi tak bermakna..ewaahh!! ayat itu ditujukan kpd "lelaki pemalu" itu yuppp... hehehehe...

cikgu jawe said...

hi hi macih juga ain! mmmuuaah! ganda 23!

ahahah. cik cahayamata mesti pengsan.

kekekekeke

puterikurekure said...

nak pi pinang ke?
tindakan berani. but yet, bukan sesuatu yang baru. cuma adat kite je yang tak buat. dalam islam, tak kesah punye!

kalau nur'ain confident, apa salahnya. akak sokong!
(nak akak join rombongan meminang pon boleh...)
hehehe.

nur'ain lǝɯoɔ said...

saye tak kompiden nak pinang orang. saye takut di rejek!

cikgu jawe said...

isk ain nih.. blm cuba dh kata takut kena rejek. biasa le, ni semua jodoh.

bak meh bg tau aku sapa org tu. meh aku tlg jd org tgh. hehe