One family at home~


Daisypath Anniversary tickers


Lilypie Pregnancy tickers

$$ Duit



Not 100. Nak? tak bley.

Sebenarnya saya rasa risau bila hati mula berbunga-bunga tengok duit. Saya harap ini bukan petanda awal cintakan duit:D Tapi yang saya perasan sekarang, pantang ada duit, saya nak beli barang baru. Shopping 1k sebulan. Fuh. Bahaya kan? Takut orang nak wat bini. kehkeh.

Syukur sebab mak ada untuk sekat keinginan liar saya. Walaupun mula-mula sakit la juga. Umpama berduit tapi pokai. Kaka. Ok Tenkiu mak.

Saya belajar sesuatu. Banyaknya rezeki bukan pada kuantitinya, tapi pada keberkatannya. Berkongsi duit dengan keluarga adalah satu cara untuk mendapat berkat dari Tuhan.

Ain, hati mesti lapang. Jangan kedekot! Jangan berkira!
InsyaAllah jodoh kau cepat. Ceh tetiba cerita jodoh. Kakaka.

7 footstep(s):

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) said...

wahh... not seratus pon not paling besar penah saya pegang...

err, bukan tu not paling besar ke?

berkongsi duit neh mmg berkat ain. kalo tak percaya try arr belanje saye makan kat food court jusco yg terdekat.

shopping 1k sebulan? hoh, melampau kayanye si cikgu neh...

puterikurekure said...

:D
macam ibu kite gak la.
sekat2 keinginan untuk kite shopping lebih2.

tapi ada bagusnya jugak.
sebab anak dia ni boros masyaAllah~
hehehe.

nur'ain said...

ajai > eh. not 1000 pun ade kan? ntah. keke.

puterikurekure > samelah kita. seb baik ade mak kan kan? :D

CJ said...

lawa dompet!. kekeke

Anonymous said...

kak ain!! belanje ai...
hehehehe

CAHAYA MATA said...

err..err..
dompet ayah SAYA selalu ada dalam simpanan mak SAYA.. maka, perbelanjaan ayah sngt terkawal..

SAYA harap jodoh SAYA nanti juga akan mengizinkan dompetnya di simpan oleh SAYA..termasuk semua kad-kad kredit..kad diskaun mahupun kad ATM (beserta no.pin)..

tetiba cakap psl jodoh..!! hahahaha... dik'ain la nih.. ;-p

nur'ain said...

cj > eheheh. macih.

aiza > hehehheh :p

cm > pe'el mak ayah kite samelah kak. hikhik