One family at home~


Daisypath Anniversary tickers


Lilypie Pregnancy tickers

Tag 2


Tadaaa...! Assignment dari kak Cahaya Mata..semangat tau saya siapkan malam tadi. Belum due lagi kan kak..?! hehe ^_^



Orang yang BAIK adalah..
seseorang yang murah hati membantu dan memudahkan orang lain

SAHABAT selalunya..
rela hati terima baik dan buruk diri saya

MenCINTAI adalah..
ikhlas! keikhlasan akhirnya akan terpancar pada setiap tindak tanduk (elemen penting giler. no kompromi wokeh..)

Putus CINTA bila...
dikhianati. (no 2nd chance. maybe yes, u should hve, but not with me! haha)

DUIT buat saya tiba-tiba jadi...
woo....senang ati maa..^_~

Saya RINDUkan..
bakal suami. (siape? saya belum tahu)

Cara saya menunjukkan KASIH SAYANG..
rela berkorban. uhukk2

Bila saya DIKHIANATI...
muhasabah diri jap pastu g main game! (dengan kata lain sibukkan diri. pastu main jauh2 dari orang itu..saya maafkan tapi no 2nd chance. saya fobia)

Saya pilih BUNGA apabila...
bila hati berbunga. eceh

Tiga orang yang saya ingin katakan I LOVE U setiap hari ialah...
1. myself
2. mak ayah
3. orang yang saya windu (lihat di atas)

Waktu saya 13 tahun, saat paling tak dapat dilupakan...
terasa dewasa. (sebab masuk asrama nun jauh)

Waktu saya 21 tahun, saat paling tak dapat dilupakan...
baru kenal cinta monyet

Saya MENANGIS bila...
bila kelemahan saya terusik (kelemahan itu secret. hihi)

CANTIK pada kacamata saya…
bila hati cantik dan baik budi pekerti

Tak ada yang paling mengGEMBIRAkan saya kecuali...
err.....bila rasa disayangi kot

Jika saya boleh UBAH sesuatu, ia adalah...
hanya nak bercinta dengan suami yg sudah sah trang tang tang

Jika SENYUMAN tidak boleh dihentikan, saya akan…
sentiasa tersenyum lah. Waktu tido, makan, buang ayor dan lain2

Tiga orang INSAN paling penting dalam hidup saya...
1. mak (Siti Maniknah bt Buang)
2. ayah (Mohd.Said bt Naem)
3. adik badik (5 orang. hihi)

Jika saya ada RM 1 JUTA, saya akan berikan kepada...(selain 3 orang di atas)...
1. Orang yang berjuang untuk Islam
2. Sekolah Islam
3. Mana-mana pelaburan yang menguntungkan Islam

Saya mahu. InsyaALLAH.

Jika kamu ingin BERJAYA, maka kamu mesti….
berusaha + berdoa + tawakal

Warna yang memberi saya INSPIRASI...
ikut la nak inspirasi yang macam mana. sumer kaler ade keistimewaan dan kelebihan masing2.

Duit bukan segala-galanya, TETAPI…
bila takde wit, hati risau..(lemah iman ape budak ain nih)

Saat paling MENYENTUH PERASAAN pernah saya lalui adalah…
bila emak ayah tak jemu2 korbankan kepentingan diri untuk kami. Isk! (mak ayah, walaupun ain degil, tapi ain tersentuh jugak tau!)

Saya akan TERSENYUM PANJANG bila…
err mungkin sedang angau

Dan..bila saya GEMBIRA, saya…
mampu lakukan apa saja

Jika saya tak dapat CINTA si dia, maka saya…
cari yang lain. hehe.

Perkara yang paling INDAH telah saya lakukan SEMALAM adalah…
amik adik kat sekolah dengan jalan kaki. syok bila kena ngorat kot. hekhek. (sila jangan tanya soklan ni time saya sedang bercuti dan berkurung kat umah)

Jika saya boleh menulis sebuah buku, TAJUKnya adalah…
Baiti Jannati. (pendapat saya, keluarga adalah aspek asas dan penting untuk setiap manusia kat muka bumi nih)

Sebelum saya PERGI buat SELAMA-SELAMANYA..saya ingin..
1. membahagiakan ayah dan mak
2. selesaikan segala hutang dan amanah
3. merasa apa2 yang saya idamkan (lain macam..)

Saat melakukan semua 30 SOALAN ini, saya rasa…
menyesal pada kedegilan dan kenakalan yang saya pernah lakukan. Isk.. Syukur dengan apa yang dikurniakan. Saya berazam untuk membaiki kelemahan dalam diri.


6 footstep(s):

cikgu jawe said...

awak rindukan orang yang awak sendiri pun tak tau? hohoho

nur'ain said...

yep.cikgu jangan gelak. saya kecik ati kang =P

cikgu jawe said...

ops! taknak gelak.. senyum jek. :)

nur'ain said...

cikgu jaat :p

CAHAYA MATA said...

hehehe...
dik 'ain..thanks jwb jugak tag nih..hehehe..(tp akak lambat baca ehh..sorii...)

overall ok..bagus..jujur..
akak suka jawapan dik 'ain bila kata : hanya nak bercinta dgn suami yg sah...

emmm... (",)

nur'ain said...

came2 kaseh kak..^_~
biar lambat asal selamat. hehe.

p/s: kak, camne tau sy jujur?? hee