One family at home~


Daisypath Anniversary tickers


Lilypie Pregnancy tickers

Doa Seorang Hamba - INTEAM




Oh Tuhan seandainya telah Kau catatkan
dia milikku tercipta untuk diriku
satukanlah hatinya dengan hatiku
titipkanlah kebahagiaan

c/o:
Ya Allah ku mohon apa yang telah Kau takdirkan
ku harap dia adalah yang terbaik buatku
kerana Engkau tahu segala isi hatiku
pelihara daku dari kemurkaan Mu

Ya Tuhanku yang Maha Pemurah
beri kekuatan jua harapan
membela diri yang lesu tak bermaya
semaikan setulus kasih di jiwa

Ku pasrah kepadaMu
kurniakanlah aku pasangan yang beriman
bisa menemani aku
supaya ku dan dia dapat melayar bahtera kembara cinta yang engkau redhai

Ya Allah..
Oh Tuhan..
seandai dia milikku
satukanlah

c/o

Ya Tuhanku yang Maha Pengasih
Engkau sahaja pemeliharaku
dengarkan rintihan hambamu ini
jangan Engkau biarkanku sendiri

Agarku bisa bahgia walau tanpa bersamanya
gantikanlah yang hilang
tumbuhkan yang telah padam
ku inginkan bahagia di dunia dan akhirat
padaMu Tuhan ku mohon segala



p/s: Saya baru pulang dari Kedah untuk majlis pertunangan abang saya. Oleh itu, saya masih dalam mood jiwang-jiwang. Apa yang dapat saya simpulkan dari majlis tersebut ialah; cara terbaik bagi seorang lelaki untuk menunjukkan keikhlasannya terhadap seorang wanita yang disayanginya ialah dengan berjumpa parents atau penjaga kepada wanita tersebut dan minta izin dengan baik. (Abg Hakim, good job! ^_~)


9 footstep(s):

faisal said...

yup, itulah yg sebaiknya ain..:) kalau jumpa keluarga perempuan membuktikan dia dia ikhlas dalam hubungan tu..bukan sekadar bermain2 je..:) tahniah kepada abg, smoga sampai kejinjang pelamin,amin..

faisal said...

ain, nak lau ni,bestlah even pertama kali dengar,hehehe..:) ni mail sy faisal@e-zakat.com.my..

nur'ain said...

acai,

Amin. InsyaALLAH.. :)

Lagu ni memang touching. Saya send satu kat awk :)

CAHAYA MATA said...

dik 'ain..
akak SETUJU banget tuu..!! yang penting kita mesti IKHLAS..Bila kita IKHLAS, Allah akan permudahkan semua urusan yg baik2 utk kita..yupp..

akak pun nak lagu ni jugakk..(^,^)

Tyra said...

salam ain.
betul tu harus jumpe parents. lebih berkat hubungan. huhu.
moga2 hingga ke pelamin/anak/cucu/cicit hendaknya.. amin.

nur'ain said...

Kak Cahaya,

Ye betul tu kak. Mari kita same2 jadi owang ikhlas!^_^

Akak mahu? Saya send satu spesel tuk akak ^_~

Tyra,

Salam tyra..^_^

Setuju. Keberkatan ibu bapa sgt mempengaruhi sesuatu hubungan.

Aminn...insyaALLAH:)

nanonano said...

harap2 laki yg berkenan kat ain pun cmtu jugak 1 hr nanti,
insyaAllah..
:)

13may said...

saya nak jumpa parent depa...tapi parent depa yang tamau jumpa...

kacau kacau...hehhe hehhe

nur'ain said...

nano,
Amiiin..nano jugak..^_^

may,
huhuh.. memang kacau. pasai apa may?
moga satu hari nanti derang nak jumpa awk ye..chaiyok!