One family at home~


Daisypath Anniversary tickers


Lilypie Pregnancy tickers

Dunia & Pelajar

Salam!

Hari ni topik kite adalah, pengaruh dunia luar kepada pelajar ye adik-adik..^_^

Saya sumbat banyak gambar kali ni..so slow sikit. Hm..tunggu tau ^_~





Teknologi




Politik



Bola







Alam Sekitar



Realiti TV



Cinta



Harga barang naik?





yuhuuu...cuti sekolah dah hampir tamat ye adik2 @ayuk Pagi yang sibuk akan bermula semula. Ibu-ibu akan bersilat untuk sediakan sarapan dan persediaan untuk anak-anak ke sekolah. Saya teringat zaman muda2 dulu. Tiap kali mula sekolah dari cuti panjang, saya mesti sakit perut (ini simptom2 takut ke sekolah). Bukan sebab keje rumah tak siap, tapi ntah le tak tau nape@gatau Ape pun, mula je sekolah, umah saya automatik akan menjadi sunyi. Sumernye balik ke asrama masing2. Umpamanya, mak ayah saya akan berduaan kembali @kembar





Gambar ihsan: Kolum 'Usik-usik' oleh Khazim (Utusan)

7 footstep(s):

CAHAYA MATA said...

emm..dik 'ain pun dating kat library ehh...?? hehehe... ;-p

nur'ain said...

Salam kak..^_^
sihat ke? lame tk dgr berita. sibuk yep =)

saya tak dating kat library tau..
tak berani. inesen bak kate orang.
hee

Rynn Cowbra said...

cik ain!

mau mensebok kat sini.

terasa oke yg gambo dua yg terakhir.

arineh bawak bekal buah2an. kononnyer nak jimat dwet and bergaya hidop sehat.

hahak!

pehtu,kul 9 da start nguap2 lik.aiseh!

Tyra said...

Salam ain.

sy pernah amalkan teknik dalam gmbr pertama bwh tajuk bola tuh... ekekeke...

selalu geography la mase form 3 dulu2...

nur'ain said...

rynn,
Mari kita join seruan Pak Lah. Marilah amalkan gaya hidup berjimat! hekhek.

psst..bwk bekal buah2an tuuu... baguih..baguih

tyra,
salam..:)
hehehe. awk ni mesti minat mamat tu time skolah! heheh ^_~

faisal said...

slm ain,waaaa bagus betul ain kongsi kartun ni..suka tengok benda2 camni tau,hehehe..:) tp mmg cabaran pendidik dinegara kita lebih besar sekarang..sbb murid2 lebih terbuka dan bertambah bijak skrg,huhu

nur'ain said...

Slm acai.

Suke kartun camni yep. Saya suka jgk. Kelakar, simple dan double meaning^_^

Betul tu. Jadi, cikgu mesti upgrade supaya lebih bagus dari pelajar. huhu.