One family at home~


Daisypath Anniversary tickers


Lilypie Pregnancy tickers

Hak untuk apa dan siapa



DI AKHIR ZAMAN INI, ORANG TERLALU MEMPERJUANGKAN HAKNYA,

KALAU TIDAK DAPAT, BOLEH JADI MASALAH DAN PERBALAHAN.



JARANG SEKALI DI AKHIR ZAMAN INI,

ORANG YANG BERJUANG MENGORBANKAN HAKNYA,

DEMI KEREDHAAN ALLAH DAN KHIDMAT UNTUK MANUSIA.




nur'ain manusia biasa. Penuh dengan kekurangan. Selalu lupa. Dan selalu juga buat-buat lupa.



Tapi saya mesti ingat ini,

Sekali kita cuba untuk tegakkan hak DIA, beribu kali DIA akan bantu agar hak kita ditegakkan. Kawan-kawan pun mesti ingat juga ya! ^_~


11 footstep(s):

ijad said...

salam.. apa khabar...

berto xxx said...

I like this blog. for real!


berto xxx

berto xxx said...

nice blog isnt it?


berto xxx

nur'ain said...

ijad,
salam ijad ^_^

berto xxx,
hoh?! thanks! ^_^

rasso said...

ingin sekali untuk berjuang mengorbankan HAKNYA, demi keredhaan Allah dan Khidmat untuk manusia...

kapan aku bisa melimpah ruah isi nurani ini...

berilah lebih kekuatan...

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) said...

ye ye...

saya akan ingat semua tu...

tapi tu laa...

bukan saya je kene ingat...

MEREKE-MEREKA pun kene turut ingat same...

huehuehue...

wak, rindu laa dah lame tak masuk blog awak...

haliza said...
This comment has been removed by a blog administrator.
nur'ain said...

rasso,
ameen..insyaALLAH. kalau kita mahu pasti boleh ^_^

ajai,
hoh?! lu memang selalu lupa nak singgah.

hehe

Penoreh Getah said...

kalo kita redha dengan setiap apa yang kita buat dan terima insyaAllah semua kebaikan akan datang pada kita dalam bentuk perkara yang kita sendiri tak sedar

CAHAYA MATA said...

yupp..!! betul sesangat tu dik 'ain..apa-apapun yg kita buat pastikan kita dulukan apa2 yg berkaitan dgn DIA.. (",)

kalau kita lupa atau tak sengaja terlupa..cepat2 la "kembali" pada jalan-Nya..right..?hehehe...thanks dik'ain, terus lah saling ingat mengingati ekk.. i like.. (",)

p/s : nak tahu juga apa first time yg jadi kat dik 'ain yg "private&confidential" tu..hohohohoo...

nurr'ain said...

penoreh getah,
insyaAllah wakk..^_^

cahaya mata,
hehe came2 kak...^_^

p/s: secret ^_~ sebenarnye tade pape pon kak..hihih