One family at home~


Daisypath Anniversary tickers


Lilypie Pregnancy tickers

3.minggu


Beri saya 3 minggu, ia mampu untuk: 

hapuskan segala rasa rindu

tawar mawarkan segala perasaan


Cerita I
err..lebih 3 minggu saya tak beri sebarang kabar berita dalam blog nih. Bukan sengaja oke.. Saya terpaksa bertapa. Dalam sebuah gua..gua yang takde coverage. u ols faham kan. Kalau tak paham, buat2 paham je yep. hehe.oh ye. Ada sesiapa mahu teka? Apapun, saya syukur..walaupun rasa bagai ada yang tak kena pada saya waktu lawat blog kengkawan tadi. err..saya rasa macam alien masuk kampung. huhu. siyes!  


Cerita II
Bila masalah datang, saya tak gemar bercerita pada yang lain..bukan saya tak pernah cuba, saya juga teringin untuk kongsi perasaan. Tapi terasa kekok lah.. Mungkin ego? atau mungkin saya act strong? entah la. Bila masalah datang, saya cuma harapkan seorang teman berbual. Seseorang yang sudi luang masa untuk sembang kosong dengan saya. Itu cukup dan selebihnya saya redha.


Cerita III
Bila dah umo 20-an nih, emak saya selalu merungut, koleksi tudungnya makin susut. eheheh. Apa nak buat bila anak perempuan ada 5 orang..sabo je la mak yep. Hari tu saya dengar abang dan ayah saya bersembang. Ayah merungut tali lehernya berkurangan. eheheheh. Abg akim kebas la tuh. Macam tu le bila anak2 mula dewasa.



Cerita IV
Minggu ni saya rasa ada konflik dalam diri.. err tapi bukan konflik jiwa. Oh ye. Tarikh intebiu Guru Sandaran Terlatih saya adalah pada 7 Ogos ini, bersamaan hari Khamis, di Putrajaya. Tarikh konvokesyen pula, 19 Ogos, bersamaan hari Selasa, di UTM Skudai. oh yee..Ujian Praktikal dengan JPJ bila?? Saya tak tahu lagi. Tunggu mood elok sikit lerr.. ^_^

p/s: ayoyo....password pon saya suda lupa lo.. banyak makan semut ke saya neh..

11 footstep(s):

Si Kachak Suparjo said...

Che'gu,
kadang2 ade perkara yg kite kene kongsi sm2. Baru la jiwa tenteram aman sentosa.

err, jadi aku nak che'gu kongsi 1 bende ngan aku. Ape no phone adik che'gu yg chumil ittew? Harap che'gu dpt berkongsi ngan aku bg meredakan skit gelodak di jiwa innew.

ha ha.
cHreT, no war!

nur'ain said...

elop suparjo!

Setuju dengan awk. Jiwa tenteram bila kongsi perasaan. Kesian kat saya, tak pandai nak share.

hoh! no tepon adik saya? no tepon umah ada le. nak redakan gelodak di jiwa kunun. eheheh

wani said...

cikgu ain...jiwa kacau eh? hope evrything will be ok :D

puterikurekure said...

alalalalala....
pi mana?
hmmm...

tulis lagi ye.
lama tak baca. :)
jangan jadi alien lagi ok!

cikgu jawe said...

cikgu ain. ehehehe.

gi gua mana?. tak ajak orang pun ek?.

sesekali cuti blog ni okey lee. tapi kalau lama sgt org ingat dh merajuk jauuuhhhh... hehe

nur'ain said...

cikgu wani,
eheheh orait kak..u too. tenks ^_^

puterikurekure,
okep. Taknak ler jd ET. Tak ensem. ehehe

cikgu jawe,
merajuk? tkde ler. hari tu ingat nak ajak cikgu join, tapi tak penah pulak sy dgr bertapa pun ajak geng. eheheh

nur'ain said...

untuk kak cahaya mata, kenapa yep saya tak boleh komen blog akak..sedih tau

nanonano said...

alien msuk kg??
oowhhh xpenah tgk lg..
cube masuk blog sy skali lg..
nk tgk betul2 ni..
huhuhu :p

CAHAYA MATA said...

dik 'ain..
windu sama dik 'ain tau..hehehe..selamat kembali yer.. (zaman skrng ni ada lagi yg bertapa dlm gua ehh...?hairan..hairan...hehehe...)

dik 'ain bg alamat email gmail dik ain pd akak..send kat : matacahaya@gmail.com

~ email gmail tau...

saudagar gaRAM.. said...

lu masuk dalam gua ke?
atau lu masuk dalam "gua?"


gua mushkil..
hahahahahahaaaa...

13may said...

errr...ada apa2 bleh saya bantu?

;)