One family at home~


Daisypath Anniversary tickers


Lilypie Pregnancy tickers

deep a v a l i

Salam...^_^


Tadi sambil meraban sorang-sorang, saya terjumpa satu artikel separa mengong nih.. Kalau penah dengar pon layan jek keh. Copy n paste dilakukan oleh cik 'ain yang rajin. .


"Perempuan Lawa vs Perempuan Tak Lawa"



Kalau perempuan lawa pendiam
Lelaki akan cakap: Wow!! Ciri-ciri isteri idaman...
Kalau perempuan tak lawa pendiam
Lelaki akan cakap: Eh, tak reti berkomunikasi betul...

**huhu kijam..! ohnoes

Kalau perempuan lawa berbuat jahat
Lelaki akan kata: Musti ada krisis dalaman nih, kesian
Kalau perempuan tak lawa berbuat jahat
Lelaki akan cakap: Dah la tak lawa, perangai pulak huduh...

**ahahahah gitu pulak FootInMouth

Kalau perempuan lawa menolong Lelaki yg diganggu
Lelaki akan cakap: Heroin sejati...!
Kalau perempuan tak lawa menolong Lelaki yang diganggu
Lelaki akan kata: Taktik nak ngorat le tu...

**ekekekek mengong jep Sick

Kalau perempuan lawa dapat Lelaki hensem
Lelaki akan kata: Ok gak la....
Kalau perempuan tak lawa dapat Lelaki hensem
Lelaki akan kata: Kesian..mesti kena bomoh lelaki tuh!

**oi lumrah la tu. jeles! wahahah Pirate

Kalau perempuan lawa ditinggal kekasih
Lelaki akan kata: Buta kayu betul mamat tu....
Kalau perempuan tak lawa ditinggal kekasih
Lelaki akan kata: Patut pun kena reject...

**cinta memang buta kayu. hehe Kiss

Kalau perempuan lawa penyayang binatang
Lelaki akan cakap: Perasaannya halus...penuh kasih sayang
Kalau perempuan tak lawa penyayang binatang
Lelaki akan cakap: Sesama keluarga memang harus menyayangi...

**wahahahah. ini memang siuT! AngryFace

Kalau perempuan lawa bawa BMW
Lelaki akan cakap: Ntah Dato' mana bela nih....
Kalau perempuan tak lawa bawa BMW
Lelaki akan cakap: Musti anak org kaya nih.....

**ohoh? cetek akai ler lu.. ohnoes

Kalau perempuan lawa tak mau bergambar
Lelaki akan cakap: Pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
Kalau perempuan tak lawa tak mau bergambar
Lelaki akan kata: Sedar pun diri...

**apahal lak..?? AngryFace

Kalau perempuan lawa menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan cakap: Caring sungguh....
Kalau perempuan tak lawa menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan cakap: Nak tunjuk caring le tu....

**ekekeke. ade2 jek. org pompuan memang caring wokeh Blush

Kalau perempuan lawa bersedih hati
Lelaki akan cakap: Don’t worry I will make u happy forever
Kalau perempuan tak lawa bersedih hati
Lelaki akan kata: Sikit2 nak nangis!! Mengada2...

**uhuhu memang kijam.. Crying Crying

Kalau perempuan lawa masak
Lelaki akan kata: Dah la lawa, pandai masak pulak tu...
Kalau perempuan tak lawa masak
Lelaki akan cakap: Ntah sedap ke tak????

**takde maknenyer...kesedapan makanan tak dipengaruhi oleh rupa paras tukang masak Sarcastic

Kalau perempuan lawa main2 miss call
Lelaki akan kata: Takpe...
Kalau perempuan tak lawa main2 miss call
Lelaki akan cakap: Ko ni takde keja! lain ke... sibuk ni tau..

**huhu kenapaa....kami juga manusiaa... Crying

Kalau perempuan lawa hantar2 email
Lelaki akan kata: Sukenya....
Kalau perempuan tak lawa hantar2 email
Lelaki akan cakap: Balik2 email dia. Boring !

**eleh macam ko tuh ensem sangat! Sick



** Komeng saya: " Oi ! suke suki je ngate orang pompuan gitu. Tempeleng kang."



Hm..apa yang korang buat dalam cuti panjang ni eh. Untuk cuti Deepavali, ade sesetengah organisasi cuti sampai hari Rabu. Tapi ada yang sampai Isnin jep. Cuti yang lepas, saya dan family melancarkan serangan ke umah-umah jiran. Beraya. Penutup untuk Aidilfitri tahun ni. Bila semua adik beradik saya ada kat umah, baru la meriah nak keluar beraya. Kalau idak, rasa tak syiok je. mim alif lam sin. Oh ya! Koleksi wit raya ai juga bertambah u... ekekeke. Apa lagi nak buat bila orang nak bagi. Rezeki jangan ditolak, bala jangan dicari.. hehe. Member saya tanya, "Tak malu ke amik wit raye dah besar camni?" uhuhu jangan ragui betapa pemalunya diri saya nih. "eleee ko jeles la tu!". ekekeke. Ok. Itu cerita tentang saya. Anda pula....??? ^_^

7 footstep(s):

ChaiReeL AziZee said...

artikel nie..ermm..untuk lelaki pun ada la..huhu..pendek kata..semua org nk ckp mende yg sme je...hahaha...

ape2 pun....da nasib masing2..dapat awek lawa..huhu..mmg la semua org nak...tp lawa x menjamin ape2 pun..kan kan kan?...hehhe..

cikgu jawe said...

ehehehe.. mcm tau je dpt dr mana artikel merapu nih. hehe

leee.. baru nk beraya ke?. best la kan. dpt duit raya lg. blh le beli kete persona pasni. kikiki

esok2 dh keje.. haaa.. siap le kena kopak time raya.. huhu

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) said...

ceh... ini dah kes copy, edit and paste neh...

saye baru je nak postkan entri yg hampir serupa, bezanya tajuk adalah lelaki hensem vs. lelaki tak hensem...

alaa, saye rase ayat2 di atas tadi tu cumalah ayat yg dibuat oleh kaum pompuan yg terasa bile baca version laki punye...

"laki hensem bawak BMW : Wah, muda-muda lagi dah berjaya

laki tak hensem bawak BMW : Bang, bosnye mana?"

ceh!

KaSiH said...

heheh...best gak baca ni ek..tp mmg hakikat nya gitu kan...

Si Kachak Suparjo said...

Masa cuti diwali ade cite Sivaji The Boss.


Best mcm nak mati.



.

nur'ain said...

zizee, cj, ajai
hekhekhek! biar la. biar la sy copy paste pon. hakhak

kasih,
salam wak...^_^ lelaki memang gitu! hikhik

suparjo,
hakhakhak!

Chekgu BaniHassim said...

beauty is in the eye of the beholder...