One family at home~


Daisypath Anniversary tickers


Lilypie Pregnancy tickers

tangan menaip. mata berat. kepala berdenyut.

Buah jambu tiga serangkai
Jatuh sebutir ke tanah jawa
Apa ilmu cik adik pakai
Makin dipandang makin ketawa


Kelat pisang kelat
Muka bujur tahi lalat
Batu pisang batu
Sumpah adik hanya yang satu


Alah emak kawenkan aku..

** Ini sajak ke pantun ke, saya pun tak tau. Rasa lucu, jadi saya tempekkan di sini ^_^

** Adehhh dah pukul bape nih. Saya takle nak masuk tido lagi. Mem & Boss belum balik dari opis.. Mesti derang banyak keje lagi.. Pasti derang letih.. hmmm saya tengah tengok takraw kat tibi sensorang nih.

** Kadang-kadang saya takut nak jalinkan apa-apa hubungan, risau disalah ertikan. Saya memang selalu disilap tafsir..

** Selamat bercuti dunia....! hikhik walaupon orientasi masih berbaki, tapi saya sudah consider CUTIIII....~

8 footstep(s):

cikgu jawe said...

Buah jambu tiga serangkai
Jatuh sebutir ke tanah jawa
buah jambu tiga serangkai aja?
jauh tuuu.. jatuh ke tanah jawa!

kelat pisang kelat
muka bujur tahi lalat
apa le makan pisang kelat
pisang lemak manis kan ada..

hehe..

takut disilap tafsir. baik jgn mulakan. :P

indrasakty said...

Apa ilmu cik adik pakai
Makin dipandang makin ketawa
Tentulah cik adik sangat otai
Sampai terketawa si cikgu jawa

Sumpah adik hanya satu
Sumpah abang lebih dari itu
Sumpah adik hanya satu
Itu cuma satu dari beribu

Batu pisang batu
Kelat pisang kelat
Makan pisang satu-satu
Tak lama jadilah bulat

nur'ain said...

cj, indrasakty,
uik ini pasukan mahu smash saya kaa??

uhhh saya tak paham saya inesen...

Si Kachak Suparjo said...

Ai la dude.

Lu mcm dah smpai level wajib kawen ni. Bile majlis lu beb?

ha ha.

13may said...

buah jambu tiga serangkai
jatuh sebutir ke tanah jawa
ekonomi meleset bertambah pokai
camna la nak hidup berdua

hehhe hehhe

nur'ain said...

parjo,
belum. belum kritikal lagi.
eheheh

may,
berdua lebih baik may oi.

Tyra said...

hah! dah jumpe... huhu~

(ni la akibat jrg komen blog org.. lalaa)

kpd emak ain: Kawenkan je...

selamat bercuti~

nur'ain said...

ekekekek tyra. seb baik jumpe eh :))