One family at home~


Daisypath Anniversary tickers


Lilypie Pregnancy tickers

Kura-kura.



Kat tempat saya kerja, ada satu virus.
Iaitu,
Jangan tunjuk kau pandai itu ini
Nanti kau kena
Kena apa?
Kena buat kerja orang.

haih..

Bukan ke semua orang pun khalifah?
Yang memikul tanggungjawab.
Yang akan dipersoal dan mesti dijawab
Saya yakin, virus ni ada di mana-mana.

.............................


Situasi ni akan menyebabkan semua orang sembunyi dalam cengkerang masing-masing. Macam kura-kura. Tak elok untuk jangka masa panjang sesuatu organisasi.



Gambar ni amik kat situ


Semalam, 8 Oktober, orang gomen dapat gaji. Dapat awal sebab Hari Deepavali minggu depan. Memanglah best dapat gaji.. Alhamdulillah. Tapi jangan lupa untuk berjimat dan menyimpan, sampai 25 November nanti ye. Doa-doalah semoga tak ada perbelanjaan luar jangka atau kecemasan dalam tempoh ini.. Inilah yang namanya, 'Kais bulan, makan bulan'. hehe.

Eh. Papadom, Afdlin Shauki punyer, best tak? :)





5 footstep(s):

CAHAYA MATA said...

dik'ain..
nama penuh apa..?
akak tulis kat sampul surat Cikgu Nur'Ain lah yer..hehehe..

p/s : kalau nak jd kura-kura, make sure jadi kura-kura yg comel tau..hikk hiikk.. :)

Tyra said...

kat sini pun sama. Kalau lebih sikit je, semua kasi kerja kasi kita. ada yang ngelat macam kura-kura cam ain kata. haha.

Si Kachak Suparjo said...

Tapi kan, bile kite buat keje lebih skit, musti kene sound camni:
"Kau jangan jadi macam lembu la, kerja beriya2 sgt, gaji x seberapa jugak!"

Camne tu che'gu?

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) said...

aku igtkan starting entri ko berbunyi macam neh:

"Kat tempat saya kerja, ada satu kura-kura."

ooh, aku tersilap. ramai kura2 rupanya di sana ye.

blom tgk lg laa papadom. rasa mcm tanak tgk sebab ada liyana jasmay. but yet, seeing it at first-hand is better than juz speculate.

kat midvalley ade panggung kan? jom!

nur'ain said...

CM > kad raye dh sampai! hehe. Macih kak :)

Tyra > tkpe. jgn kita yg jd kura2 udah le

Parjo > jawab gini: "Lembu tu ikhlas la oi"

Ajai > sy pun hmpir jd kura-kura gak ni.

apasal tk suka liyana? jom le tgok afdlin :D