One family at home~


Daisypath Anniversary tickers


Lilypie Pregnancy tickers

saya.suka.relief.kelas.


Dulu saya suka relief kelas selain dari kelas yang saya ajar. Sebab saya nak kenal pelajar2 dari kelas lain.. Sebab saya nak luaskan pengaruh satu skola.. (hekhek) senang kalau nak mintak kerjasama dari derang bila dah kenal..


Pengetua dah beri arahan, cikgu yang ganti kelas Bahasa melayu perlu mengajar bahasa melayu.
Yang ganti kelas English, ajar english. Yang ganti kelas Math, ajar lah math.. begitu jugak subjek yang lain..

Tapi saya suka main2.. saya main2 ngan bebudak kelas tuh. Tak kira la relief form bape.. tapi saya memang suke main2.. nasib baik pungetua tak round lalu kelas saye..
:sweaty:

Jenis dan jangka masa permainan yang saya anjurkan tu mengikut kesesuaian waktu yang diberi.. kalau relief kelas 2 masa, so saya ngan bebudak mainlah 2 masa.. 50 minit lebey kurang. Kalau satu masa, saya main la satu masa..25 minit..

Kalau 2 masa, saya suka main lawan-lawan..tembak-tembak.. lelaki vs pompuan. Dan seperti biasa saya join kumpulan dak lelaki. hekhek. Derang suke sungguh. Tapi sebenarnye saya jadik spy! Untuk kumpulan pompuan. Hahaha....saya ingat lagi budak lelaki spontan kate kat saya ramai2 "cekgu nehhhh......" Saya cuma gelak gila kuasa. Yang kalah mesti belanja yang menang! haha seronok. Saya suka mereka rapatkan silaturrahim sebenarnya..

Kalau waktu Sains, saya suruh derang tembak kumpulan lagi satu dengan soklan Sains. Tapi saya cerewet..soklan mesti berkaitan dengan isu semasa! huhu derang kate "..susah la cekguu.." tapi saya mane pedulik.
:devilishgrin:

Kalau satu masa, waktu dah la pendek..tolak lagi dengan sesi intebiu budak2 terhadap saya.. Saya selalu anjurkan permainan teka-teki jek. Perlawanan tu antara saya ngan budak2. Senang jek teka teki dari saya.. tapi yang kalah mesti jawab teka teki dari yang menang. Dan seperti biasa, saya selalu kalah! apasal haa...! budak2 sekarang ni memang loyar buruk betui..huhu tapi seronok dengan mereka.

Ada satu soalan dari budak2 yang saya ingat sampai sekarang. Saya penah utarakan soklan tu kat entry saya yang lalu.. 'Kenapa songsang imej dalam cermin cuma secara horizontal? Kenapa bukan vertikal??'

hmm..kata orang, berinteraksi dengan orang muda secara kerap akan buatkan kita awet muda!
:woooh:

hmm mungkinkah ini salah satu kenapa saya mahu jadik seorang guru??? fuhhh!


8 footstep(s):

nanonano said...

awet mude??
skunk tue dah meyh??
hihi :p

oowhh besnyehh dpt cegu cmni,,
baru la pengetua kasih, pelajar sayang,
eceeyy,
:D

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) said...

hoho che'gu ain oi...

dulu zaman saye skola kalo cikgu tak masuk kelas, maka kitorang leh buat kepala dgn sesuka hatinyer...

sbb skola kami takde cikgu yg rajin nak relief mcm awak...

tapi kan, aktiviti awak bersama studen lam kelas relief tu hampir same ngan aktiviti kami tanpa guru...

cuma bezanya kami tak tembak soklan, kami tembak pemadam papan hitam ngan bebudak pompuan...

ooh, sekolahku tapak permainanku... ;))

nur'ain said...

nano,
Penjagaan perlu dilakukan daripada muda lagi. heheheh!

akeji,
Moga saya rajin camni sampai bile2 wpun dah jd cikgu betoi2 nanti ^_^

mesti awk ni dak nakal kt skola. hahha

faisal said...

slm cikgu :) waaaa baguslah ain nih, kalau camtu barulah sume murid suka cikgu ain nih,hehehe..:) bleh dapat anugerah cikgu penyayang bila hari guru,hihi..

CAHAYA MATA said...

dik 'ain..
hehehe..akak pun nak jadi anak murid dik 'ain laa..!! nak main tembak2 jugak..huhuhuuu..

dulu zaman akk sekolah, cikgu praktikal yg muda2 je rajin layan kitaorg dgn games2 mcm tu..rinduuu nya dgn cikgu tuu.. ;-p

nur'ain said...

acai,
Salam..hehehe.
Saya nak title guru nakal. Ade ke. hahah

kak cahaya,
wokeyyy kak. kite jadik satu team yeah!
huhu

chegu praktikal memang cenggitu..macam kakak2 je..
hm.moga saya mampu untuk terus menceriakan student2 saya nanti ^_^

cikgu jawe said...

awak kata:

hmm..kata orang, berinteraksi dengan orang muda secara kerap akan buatkan kita awet muda!

setuju sgt2. hehe

nur'ain said...

cikgu jawe,
hehe. tapi kalau kena ngan budak2 nakal camne plk ye cikgu??