One family at home~


Daisypath Anniversary tickers


Lilypie Pregnancy tickers

Hari ke4 bulan Ramadhan..

Salam...

Puasa2 ni memang cepat letih le.. Confused
Tapi seronok bila tenaga abes kat sekolah..
Kalau duk umah memang tenaga abis atas katil je (tido!)
hehe

Kat dalam kelas semua student bising
"Cikgu nih tak penat ker...duduk la cikgu!"
Saya jawab,
"Tanak..kalau saya tak jalan2, nanti awak yang berjalan!" Kiss

Saya ambil enam kelas dari cikgu Fida yang cuti bersalin
Dan alhamdullilah, sillibus math form 5 dan add math form 4 dah selesai
Sekarang sesi buat revision aje
Syukur sangat bila student2 bagi kerjasama Smile

Saya cakap dengan mereka
"Bila awak mudahkan urusan orang lain, Tuhan akan bantu untuk mudahkan urusan awak"
Saya pesan lagi
"Senyum lah. Letih awak berpuasa akan hilang. Pahala lagi tau"


......

Nabi kita bersabda,

"Janganlah engkau menganggap rendah akan kebaikan, meskipun sekadar tersenyum kepada saudaramu."

"Barangsiapa merasa senang dan damai berkhidmat kepada Allah, maka segala sesuatu akan senang berkhidmat kepadanya. Dan barangsiapa tenteram pandangan atau jiwanya kerana Allah, maka tenteram pula yang lain ketika melihatnya."

"Setiap hari dimana matahari terbit,
berbuat adil di antara dua orang adalah sedekah,
menolong seseorang mengangkat barangnya adalah sedekah,
kalimat yang baik adalah sedekah,
setiap langkah untuk mendirikan solat adalah sedekah,
dan membuang duri dari jalan juga adalah sedekah."

Makcik kayooo! Gasp

......


Selamat berpuasa semua.. Smile Moga puasa kita untuk hari ini, lebih baik dari yang semalam..

8 footstep(s):

cikgu jawe said...

makcik. tumpang kayo sekali boleh?

hehe..

aku sejak ramadhan ni baru 1 kali gi sekolah. skrg tgh pulun abeskan keje data jek.. huhu

puterikurekure said...

cikgu ni..asik berjalan je.
bawak2 la berehat jugak ye. letih nanti, haus plak.

kekekekeke.
:)

13may said...

sekolah balik cam biasa ker kalo bulan posa?

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) said...

pesanan awak pada sang murid2 tu sungguh marvellous... kalo dorang tak tangkap maut tatau laa...

ehem, awak jgn le kerje kuat sgt bulan poser neh... nanti mlm nak berjaga lagi kan?

yg penting kene sihat walafiat, takleh sakit2 tau...

~tetiba je~

nordee said...

wah...cikgu ngajar addmath gak eh...same le kite....tapi saya tak ajar form 4 tahun ni..

Azwani Shaari said...

cikgu ain..
cikgu wani sronok ni, nextweek 3hari budak upsr, so budak lain x dtg skolah.. P&P ditangguhkan.. hehehhe

selamat berpuasa :)

Si Kachak Suparjo said...

Che'gu math yang sunggoh ustazah.

Betol ke ayat sy ni che'gu?

nur'ain said...

cikgu jawe,
buleh....ehehehe

huh. bizi yep cj. takpa...pahala juga tu :D

puterikurekure,
ekekeke. wokey! byk jalan tak haus le puteri..lenguh jep. eheheh

13may,
kami mmg balik awai..12.30 tiap hari. Nasib baik..

hehe

ajai,
itu pesan org tua cam saya. kalau tk ikut mmg derhaka le tuh. ekekeke.

nordee,
alhmdullillah student2 form 4 tu tak byk sgt perangai..malas2 manje tu bise la..kite pun bg cubit2 manje le..ekekeke :D

che'gu wani
ehehehe. itu memang melegakan! tp musim2 periksa nih, cikgu form periksa le yg sakit cket..hehe.

si kachak,
err betoi betoi barangkali!

hehe