One family at home~


Daisypath Anniversary tickers


Lilypie Pregnancy tickers

Saya nak story mory...

Salam semua ^_^

Sabtu semalam ada sekolah ganti
ganti untuk hari rabu
majority student form 5 terkorban kat umah masing2
ade la berape kerat yang datang
itu pun dari kelas depan
tapi yang belakang2 tu
sorang dua je yang sanggup mari
yang ada motivasi kuat
keinginan untuk belajar tinggi

Musim hujan gini
memang syok terbongkang
haihh..
saya bertugas untuk masuk kelas 5 Ceria
intai dari luar memang gelap
takdek yang datang
saya kembali ke bilik guru semula
tiba2 sorang pelajar 5 Ceria jemput saya
untuk ke kelas
belajar math

Sudahnya
saya dengan budak tu berdua kat kelas
dating
sambil bukak kitab Soklan Sebenar SPM
sambil bocor2 cket rahsia peribadi
eheheh
sengal

Saya kata dengan budak tu
"Saya doakan awak berjaya"
"Time kasih sebab datang jemput saya tadi"
"Kedatangan awak hari nih menguatkan semangat saya"
"eheheheh"

Lepas tu saya sambung bebel
pasal prestasi math dia
dalam Gerak Gempur yang baru sudah
eheheheh
nasib le
cikgu meleter untuk awak jugak


Sekarang saya dalam proses menyiapkan
penandaan kertas dan pemarkahan pelajar
baru saya rasa denyutan kepala cikgu math saya dulu
jawapan student
masing2 macam profesorrr
masing2 bina formula sendirik
ekekekekek

adehhh...kelako la korang nih...!
moga saya dapat siapkan dengan kadar tercepat
Puan Pengetua saya sangat pantasss orangnya
mahu tengok prestasi student
zasssss...........!


u'Ols..
Index keimanan kita turun dan naik
Iman para nabi dan rasul saja yang sentiasa up
tak turun-turun
semoga kita mampu usahakan supaya
selepas penurunan index itu berlaku
ia mampu melonjak naik semula lebih dari yang sebelum
Ingatan untuk diri senirik ^_^

Untuk semua,

Saya pohon maaf zahir dan batin.
Kalau ada terasa hati.
Dengan kata-kata saya.
Tak kiralah di sini, di blog kalian, di YM atau di sms.
Jangan simpan dalam hati yep.
Sayang korang!
^_^

11 footstep(s):

cikgu jawe said...

eh.. sabtu ada sklh ganti ke ain. ganti apa?

patut le dulu aku punya math tak pernah lulus. rupanya jwpn aku setaraf profesor.. haha!

kesian cikgu math aku dulu tak level sama dgn aku.. huhu

13may said...

hehhe hehhe....

saya dulu, masa exam math...ada formula yang agak berkesan: baling dadu :D

Superb GURU BaniHassim said...

budak tu besh la dpt spesel treatment...
cikgunye pun besh sbb dpt anak murid yg nak belajar... :D

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) said...

nama je 5 ceria... tapi gelap, tak ceria langsung... patut laa sampaikan cikgu dorang pun tak berani nak masuk...

masa kertas add math SPM saya dulu, saya reka formula sendiri.

tetiba di hujung kertas, saya buat tanda tiga titik "maka dengan itu" x=13...

mesti pening pemeriksa tu nak cek mana dtg nombor 13 tu tetiba plak...

CAHAYA MATA said...

alaa..laa..comelnya cikgu ain dating dgn anak murid smbil "diskass" psl soalan math..aduhh!!

akak pun dulu suka buat formula math sendiri..expecially paper add math laa..hikk hikk..

tp malu la nk ngaku setaraf professor..nak ngaku setaraf cikgu jawe pun malu..hehehe.. ;-p

Si Kachak Suparjo said...

Allergic ngan math, apatah lagi add math.


auwwwww.

nanonano said...

sgt rugi bg yg xdtg tu kan,
klu x, bley soklan bocor,
:p

cikgu jawe said...

hahaha! cik cahaya mata niiihhhh... kikikiki

CAHAYA MATA said...

betul la cikgu jawe..jawapan math cikgu jawe tu sama taraf dgn professor universiti oversea tau..hehehe..

(SAYA dh tanya cikgu math tu, memang dia pun pening kepala...kan dik 'ain..kan..kan...hikk hikk...)

nur'ain said...

cikgu jawe,
err...ganti cuti deepavali rasenye cj. skolah saya majmuk. so kena amik cuti tu. hee.

proses pnp kat malaysia memang berjaya membentuk bakal2 profesor! haha

may,
huishh...x syok main sorg2 may.. main dadu ngn cikgu peperiksaan baru berkat. ekeke

guru banihassim,
ye betul! saye setuju. hehe. sgt syiok.

ajai,
huii janganle gitu. saye sayang ngn budak2 5 ceria tuh. hehe.

saye jamin, mesti tanpa segan silu pemeriksa tu bagi kosong kat awk. ekekek

cahaya mata,
ai memang comey kak...ekekek.

heheheh. kak, kite mmg tak setaraf ngn prof.CJ.. huhu.

nur'ain said...

suparjo,
kalau awk jadik student i mesti awk minat punyerr...ekekekek. saye blasah cukup2 budak2 yang tak minat ilmu hisab nih:D

nano,
psst...nano, klu saye jd budak2 tu, saye pon mc kot hr sabtu tuh. ekekeke

cikgu jawe,
hehehe. hep hep hep. akak saye tuh. ekekek

cahaya mata,
hehehe. tkpeee...biar mnyusahkan cikgu tu cket. Yang penting akak sekarang dah jadi insan yang berguna. cikgu2 akak dah cukup brbangga ^_^